8. marraskuuta 2017

PORKKANAKAKKU (GLUTEENITON, MAIDOTON)







Porkkanakakku (tai -piirakka) on ehdottomasti yksi lempileivonnaisistani. Jos minulta kysytään, niin paras porkkanakakku on pehmoinen, sopivan kostea, hiukan mausteinen ja makean raikas, eikä sisällä mantelia. Olen aina tehnyt kakkuni samalla ohjeella, hiukan muunnellut vain aineksia tilanteen mukaan. Alkuperäinen ohje on kulkeutunut toverilta toiselle ties kuinka kaukaa. Tällä kertaa pääsin testaamaan maidotonta versiota ja koska palaute oli hyvää, jopa epäuskoista, että kyseessä tosiaan oli maidoton ja gluteeniton versio, niin uskallan tämän myös teille jakaa. 


PORKKANAKAKKU
(gluteeniton/maidoton)

3 dl sokeria
3 munaa
4 dl porkkanaraastetta
1,5 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
(esim. Semper Fin mix)
150 g voita tai maidotonta margariinia sulatettuna
2 tl kanelia

tee näin:
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele reunat. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon raaste ja kuivat aineet ja lopuksi sulatettu voi/margariini. Paista kakkua uunin keskitasolla 180 'C :ssa n. 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorrutteen levittämistä.

kuorrute:
100 g levittyvää sulatejuustoa tai maidotonta Oatly påMackan levitettä
25 g pehmeää voita tai maidotonta margariinia
n. 0,5 pkt tomusokeria

Vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisin ja levitä varovasti kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Kakku on parhaimmillaan, kun olet antanut sen "tekeytyä" muutaman tunnin jääkaapissa.


vinkit:
Pellillisen porkkanapiirakkaa saat kaksinkertaisella ohjeella.
Maidoton kuorrute on aika löysää. Kakun päällä kuorrute pysyi kauniisti. Piirakan leikkaaminen annospaloiksi taas onnistuu parhaiten, kun pakastaa piirakan ensin ja leikkaa paloiksi jäisenä.
Kakku pysyy ihanan mehevänä myös seuraavaan päivään (ellei tule syödyksi ennen sitä) tai pakastamisen jälkeen.
Kakussani on koristeena murennettua marenkia, ihanan Kakkutaiteen macaron-leivokset (eivät tosin ole maidottomia) sekä pari harsokukan oksaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita vain...ilahdun aina suuresti kommentistasi! :)