22. huhtikuuta 2014

Tipuja ja muita






Aurinkoinen pääsiäinen. Yövieraita, grillikauden avaus, suklaata ja mangoa, sukulaisia, juhlaa ja kakkuähkyä. Kevään lämpimimmät päivät sattuivat juuri oikeaan aikaan.

Mukavien lomapäivien jälkeen pitäisi saada raksatatsi päälle. Onneksi ennen pääsiäistä saimme jo pari odottanutta hommaa hoidettua. Tästä se lähtee, siis on pakko lähteä. Grilliruokien ulkona nauttimiseen kun tarvittaisiin isompaa terassia. Onneksi ainakin tämä viikko näyttää aurinkoiselle.

18. huhtikuuta 2014

Kevätväriä






Kevät ja melkeinpä kesäkin tuli kerralla tupaan. Sorruin ostamaan uuden verhokankaan, kun ihan muissa asioissa piipahdin Marimekon kangashyllyillä. No, olihan siellä ne alennukset...

Kangas on siis Marimekkoa, Tanja Orsjoen suunnittelema Kuusama-puuvilla. Jämäpalasta leikkasin pikkutauluun kukkasen. Vähän vierastan tuota kukan keltaisen sävyä, mutta jotenkin ihastuin kankaan 50-luvun henkeen, vaikka se onkin suunniteltu vuonna 2004.

Mutta nyt saimme pääsiäisvieraita. Pääsiäistunnelmia lisää tuonnempana. Nauttikaapa vapaapäivistä!

17. huhtikuuta 2014

Siivous- ja pyykkipäivä





Tänään suihkitaan koti pääsiäiskuntoon. Pärekori on mallia Anno ja kokoaa kätevästi sisäänsä kaikki kodinhoitohuoneen pöydällä ajelehtivat tärkeät ja vähemmän tärkeät tavarat. Sammutuspeitettä ei toivottavasti tänäänkään tarvita. Pyykkikone on laulanut ja hiljentynyt, lienee siis orjan aika ryhtyä hommiin.

10. huhtikuuta 2014

Mistä tietää, että on kevät?









Tänään mm. näistä:
  • Etupihan asfaltti on pastellisen kirjava.
  • Pienet sormet puristavat keltaista minikukkaa: "Äitiii, tuupa kattoo!"
  • Sisustuslehdet pursuavat pirteitä värejä.
  • Vaatteissakin alkaa näkyä harmaan ja mustan jälkeen jotain muuta.
  • Yleisin marketista löytyvä leikkokukka on tulppaani.
  • Lattialla pyörii pieniä värikkäitä höyhenen haituvia.
  • Pajunkissalla on pakko silittää poskea.

Arvatkaa muuten mitä? Tuo minun kukkakimppuni on kerrankin ihan oikeasta kukkakaupasta. Ja oranssi kukka ei muuten ole tulppaani. Ukkoseni tuli kukkien ja kaakun kera töistä kotiin. 10-vuotis kihlapäivä nääs. Ja minä unohdin! Paremmalla muistilla sitten syksyllä hääpäivänä. Onneksi eskarilainen oli juuri leiponut omenapiirakkaa. Kihlakahvit maistuivat edelleen yhtä makoisille.

1. huhtikuuta 2014

Saalis





Täkänäjahti on päättynyt! Lokakuun alussa julistin metsästyskauden alkaneeksi ja jo ennen joulua oli saalis "repussa". Jahti onnistui niinkin hyvin, että tällä hetkellä kaapissa majailee tämän tavoitetäkänän lisäksi kaksi muutakin tyypin kaveria; yksi isompi mustavalkoinen ja toinen punavalkoinen (rukinlapa myöskin). Tuon punakan yksilön olettekin jo joulun tienoilla saaneet nähdä, mutta nyt oli joulufiilingin aika astua syrjään odottamaan seuraavaa punaista kautta. Kovin on mennyt kotimme sisustus mustavalkoiseksi, mutta kevät toivottavasti tuo mukanaan lisää väriä. En vain millään osaa päättää, mikä olisi minun kevät-/kesävärini. Tällä hetkellä värimaailmaa hallitsee voimakkaasti olohuoneen verho. Joko saa ruveta haaveilemaan uudesta verhosta? ;)