28. elokuuta 2013

Kotiutumista




On muutettu. Miten jännää olikaan muuttaa raksalle. Pari yötä tuntui niinkuin olisi nukkunut jossain hyvin tutussa kylässä. Pikkuhiljaa alkaa tuntua kodilta.

Muutossa ja edellisen asunnon siivoushommissa meni pari viikkoa. Onneksi ei tarvinnut yhdessä viikonlopussa kaikkea tehdä, niinkuin yleensä tuppaa olemaan. Siinä sivussa nimittäin viimeisteltiin vielä muutamia juttuja sisällä, sillä eihän sille mitään mahtanut, että melkoisen kiirus tuli, että yleensäkin päästiin muuttamaan siinä aikataulussa, minkä olimme itsellemme tehneet. Moneen kertaan lausutut "me sitten emme muuta keskeneräiseen" päätökset murenivat lahjakkaasti, mutta pääasia oli, että isoja töitä ei sisälle jäänyt tehtäväksi. Ulkona sen sijaan riittää töitä vielä pitkälle syksyyn. Ja nimenomaan toivomme pitkää syksyä.

Tässä sitä ihmetellään uutta kotia, uutta ympäristöä ja opetellaan uutta arkea eskarilaisen ja kerholaisen kanssa.  Kovasti riittää vilskettä. Jospa se elo tästä tasaantuisi ja kerkeisi joskus tuohon kiikkustuoliinkin istahtaa. Vielä ei oikein osaa. Vähintäänkin kuljen mitta kädessä ympäri taloa ja suunnittelen. Tavarat etsivät vielä paikkaansa ja osa huutelee pahvilaatikoiden pohjalla toimettomana. Illalla (ja usein päivälläkin) väsyttää mukavasti, mutta silti niin tyytyväisnä täällä.

7. elokuuta 2013

Ihan Pieni Putiikki








Sievä pikkuruinen hirsimökki maalaismaisemassa. Siellä se nököttää Kontiolahtelaisen pihan perällä ja toivottaa asiakkaat tervetulleeksi. Mökissä majaa pitää Ihan Pieni Putiikki. Putiikki onkin pieni, mutta tuotevalikoima yllättää runsaudellaan. Tarjolla on sekä pientä ja sievää että isompaakin koriste-, sisustus- ja käyttötavaraa.

Bungalowin tekstiilit ja rasiat ilahduttavat värikkyydellään. Edustettuna ovat näiden karkkien lisäksi muun muassa Maileg, Jeanne d'Arc Living ja Happy Lights pallovalot. Löytyypä joukosta myös jokunen oikeasti vanha tuotekin. Meidän neiti näpsä pääsi lajittelemaan pinssejä yrittäjän kaveriksi, lapsiakaan ei siis ole unohdettu.

Ostostelun ohessa voit ainakin näin kesäaikaan hörpätä kupposen kahvia mökin terassilla ja tervehtiä vieressä maleksivia lampaita ja kaakattajia. Poikkea toki, jos satut vaikka ajelemaan Joensuusta Kajaanin suuntaan. Ei tarvitse kuin pikku pyrähdys heittää sivuun pian Kontiolahden kylän jälkeen Heinävaaran suuntaan. Melkein kaikki tuotteet löydät myös putiikin nettikaupasta (klik!).


p.s. Tämä ei ollut maksettu mainos vaan ihan omaa innostusta ja joka kesän vierailukohteeni.

1. elokuuta 2013

Mökillä on mukavaa


















Arki on täyttä. Muutaman päivän kävimme tyttöjen kanssa hakemassa lisäpuhtia raksaelämän loppurutistukseen. Aurinko paistoi, vesi oli kylmää, mutta uida täytyi. Kyllä mökillä vaan kesä maistuu makoisammalle, vähän letulle ja jäätelölle.

Meidän mökkeillessä pääurakoitsija jatkoi ainaista aherrustaan. Paljon on tapahtunut edellisestä päivityksestä. Sauna, kylpyhuoneen katto sekä vessan seinä ja katto on paneloitu. Silikonia on pursotettu monia metrejä. Kaikki kalusteet ovat paikoillaan, kalusteiden ovet muutamaa lukuunottamatta laitettu, liukuovet asennettu, tasot paikoillaan ja liesituulettimen asennusteline katossa, sähkötyöt sisällä lähes valmiit. Lisäksi on näperretty monta pientä juttua, mitkä eivät juuri näy, mutta tekemättöminä pistäisivät rumasti silmään. Keittiö-olohuoneen parketti napsahteli eilen melkein kokonaan paikoilleen. Vielä löytyy askaretta listojen, väliovien, eteisen paneloinnin, lauteiden, ainaisten silikonien vedon, vaatehuoneen liukuoven, erinäisten nuppien ja vetimien asennuksen, varaston lattian, sokkelin käsittelyn ja portaiden parissa. Hommaa riittää aamusta iltaan, sillä muuttoajankohta lähestyy uhkaavasti. Käyttöönottotarkastus ja muuttosiivouskin on jo varattu. Meikäläinen yrittää selvitä pahvilaatikoiden ja jätesäkkien täyttöön. Ei näköjään itsestään täyty nekään.

Täällä blogin puolella tulee todennäköisesti olemaan aika hiljaista seuraavien viikkojen aikana. En varmaankaan ehdi enää raksavaiheita täällä kuvailla, mutta laitetaan sitten valmista näytille. Sehän se parasta tässä onkin! Mutta vielä tulossa pieni kesän vierailuvinkki tässä lähipäivinä. Käväisin nimittäin aika suloisessa pikkupuodissa mökkireissun lomassa.